Nieuwsbrief juli 2021

Juli 2021

Beste nieuwsbrief-abonnee,

We tellen af! Nog enkele dagen en speeltuin Buutvrij opent de hekken! En daar zijn we blij mee! Dat we open gaan is best bijzonder. De speeltuin is namelijk nog niet geheel af en volgens planning zou pas het najaar de speeltuin open gaan! Na goed overleg tussen de speeltuinvereniging, de gemeente Tholen, de scholen Ter Tolne en De Regenboog is besloten nu al open te gaan en u de gelegenheid te bieden de speeltuin al te ontdekken. Welkom!

De speeltuin zal de openingsdagen en tijden in de zomerperiode delen via Social Media. Hou onze Social Media in de gaten en blijf op de hoogte.

Openingstijden week 30
Voor de komende week is de speeltuin open op:

  • Maandag 26 juli van 10.00 – 18.00 uur
  • Woensdag 28 juli van 13.00 – 18.00 uur
  • Zaterdag 31 juli van 10.00 – 18.00 uur

Vrijwilligers
Het openstellen van de speeltuin is afhankelijk van beschikbaarheid van vrijwilligers. De vrijwilligers houden toezicht en helpen samen met cliënten van Sjaloomzorg mee de speeltuin schoon te houden en het groen te verzorgen. De achterliggende weken zijn diverse gesprekken gevoerd met vrijwilligers, maar we kunnen nog veel vrijwilligers gebruiken. Geef u op via info@speeltuinbuutvrij.nl.

We zoeken vrijwilligers voor:

  • Gastheer/vrouw en Toezicht
  • Onderhoud
  • Acties en activiteiten

Toegang
Wat hebben we inmiddels al veel leden. Leden hebben met een abonnement toegang tot de speeltuin. Momenteel worden de lidmaatschapspassen ingekocht, echter zijn deze nog niet verspreid. Daarom kunt u de komende weken zonder lidmaatschapspas de speeltuin bezoeken. Vanaf 1 september 2021 is de speeltuin alleen te bezoeken met een pas of door het kopen van een toegangskaartje. De tarieven hiervoor worden binnenkort vermeld op de website.

Lidmaatschap
Wilt u de speeltuin steunen door lid te worden? Via de website www.speeltuinbuutvrij.nl kunt u zich inschrijven als lid door een abonnement af te sluiten. Met het abonnement heeft u toegang tot de speeltuin. Vanaf 2022 zal jaarlijks een ledenavond worden gehouden. Als lid kunt u mee denken over de speeltuin. Nog geen lid? Doe het nu tegen een aangepast tarief. Schrijft u in na 1 september, dan vervalt het aangepaste tarief.

Paviljoen
Wist u dat de speeltuin straks een eigen paviljoen krijgt waar u kunt genieten van een bakje koffie, een lekker ijsje of een leuk kinderfeestje? Onlangs hebben we de omgevingsvergunning aangevraagd. Inmiddels heeft de Welstandscommissie een positief besluit genomen. Dat betekent dat we weer een stapje dichter bij de bouw van het paviljoen zijn gekomen. Dat vinden we leuk!

Voor 0 – 4 jaar
Afgelopen week zijn de laatste speeltoestellen geplaatst in de zone voor de leeftijd van 0 – 4 jaar. Het ziet er prachtig uit. Bij het speelhuisje in deze zone is een leuk poortje gemaakt. Het poortje heet ‘Buutpoortje’. Kom snel eens kijken, want het is prachtig!

Materialen gezocht
U zult begrijpen dat de bouw van het paviljoen nog heel wat geld gaat kosten. Daarom zijn we voor nu op zoek naar materialen, zodat we deze niet hoeven aan te schaffen. Het gaat dan om gereedschappen voor groenonderhoud zoals een hark, bezem, bladveger, heggenschaar en een kruiwagen. Wilt u bijdragen aan de speeltuin door ons iets te schenken? Laat het weten!

Heeft u ook nog goede tuinstoelen staan die wij de zomerperiode mogen gebruiken? We houden ons aanbevolen!

Sponsors gezocht!
Bent u ondernemer? Dan vragen wij u vriendelijk ons te steunen als sponsor. Er zijn diverse pakketten mogelijk. Voor de bouw van het paviljoen is nog een groot bedrag nodig. Helpt u mee om het paviljoen mogelijk te maken?

Informeer naar de mogelijkheden via info@speeltuinbuutvrij.nl.

Met vriendelijke groet,
  Bestuur speeltuinvereniging Buutvrij

Ruud Muijt
Eva Straten
Marieke Geluk
Miranda van Haaften